Professionell golvslipning

När det är dags att slipa golven hemma kan det vara svårt att veta om detta bör göras på egen hand eller om en professionell golvslipare bör anlitas. Vill du vara säker på att jobbet utförs på rätt sätt och tragolvatt resultatet blir så bra som möjligt rekommenderas professionell golvslipning. Det lönar sig att anlita en expert eftersom slutresultatet kommer att ligga som grund för framtida underhåll av golvet. Ger du dig på arbetet på egen hand finns det en risk att golvet blir ojämnt och fult vilket också påverkar helhetsintrycket av rummet eller bostaden. Att hyra maskiner och lära sig hantverket är heller inget man gör på en handvändning. Vidare så är golvslipning inte så lätt som man tror, maskinen man använder för att manövrera över golvytan är rätt så tung och mycket av arbetet innebär också att man måste ligga på knä och jobba för hand.

Bevara det gamla golvet

En del kan även få för sig att ett gammalt trägolv har gjort sitt och tänker att det är lika bra att byta ut detta. Däremot så kan det bli dyrt att köpa nytt billigt trägolv. Sydsvenskan skriver att just dessa inte går att slipa och måste kasseras när det blivit utslitet. Faktum är att de allra flesta gamla trägolv går att fixa och slipa ner så att de blir som nya igen. Trä är inte bara vackert att se på utan är också ett tåligt material. Med rätt typ av underhåll kan ett trägolv hålla väldigt länge. Därför lönar det sig att ta hand om det golv du har och investera i en bra golvslipning när det behöver fräschas upp.

Då ett trägolv slipas inte så ofta, kan det vara värt att se till att det blir slipat så bra som möjligt så att även kommande generation kan njuta av ett vackert golv. Det finns många tjänster som hjälper dig att hitta en professionell golvslipare, den mest kända och även den vi rekommenderar är Golvslipning.se. Där fyller du i ett formulär och sedan blir du kontaktat av upp till fem företag som lämnar prisförslag på jobbet.

 

Se till att utnyttja ROT-avdraget

Utgifterna för att slipa golvet behöver heller inte bli så stora som man tror. ROT-avdraget gäller så det innebär att man får 50 % skattereduktion på arbetskostnaderna upp till 100 000 kronor om året. Alltså behöver du bara betala halva kostnaden av arbetet som krävs för en golvslipning.