Välja flyttfirma

Välja flyttfirma

Det är inte alla som har tillgång till kompisar som är sugna på att hjälpa till vid en flytt för Flyttpizza och öllite pizza och öl. Det kan vara skönt och bekvämt stt anlita en professionell flyttfirma. Här nedan följer några saker är väl värda att veta innan du väljer flyttfirma.

Timpris eller fast pris

Det är svårt att rekommendera om du ska välja timpris eller fast pris utan att veta förutsättningarna för din flytt. Däremot finns det för- och nackdelar med båda tarifferna. Fast pris kan vara bra då man flyttar mellan olika orter, då restiden mellan ställena är lång. Ett billigt timpris kan sluta dyrt om flyttfirman endast skickar två flyttgubbar och en liten bil.

Försäkring

Se till att flyttfirman är försäkrad ifall något oförutsett skulle hända vid flytten. En viktig sak att tänka på är dock att försäkringen inte gäller saker man packat ner själv.

Omständigheterflyttgubbar

Självklart spelar det stor roll både hur bostaden du flyttar från och till är belägen. Om du till exempel flyttar till en lägenhet, som ligger på tredje våningen på en innegård och saknar hiss kommer flytten att ta längre tid och därför kosta mer. Ett lätttillgängligt läge gör flytten snabbare och billigare. Vill du vara säker på vad kostnaden kommer att sluta på är det därför bättre att välja fast pris eller begära offerter från så många företag som möjligt.

Antal flyttgubbar

Vid kontakten med flyttfirman bör du försök uppskatta hur låg tid det kommer att ta att flytta. Flyttfirman kan säkert hjälpa till och försöka avgöra hur många flyttgubbar som behövs. Ju mer detaljer du ger firman desto enklare kan de avgöra priset för flytten.

Checklista vid val av flyttfirma:
  • Ta in offerter från flera flyttfirmor genom en tjänst som Flyttfirmor.se
  • Kontrollera att flyttfirman är försäkrad
  • Kolla om flyttkartonger ingår
  • Fråga hur många flyttgubbar flyttfirman skickar
  • Kolla hur stor flyttbilen är

Rekommenderade länkar för flytt i följande städer
Gör flytten enkel och behaglig

Gör flytten enkel och behaglig